Mycket gjort, Magont och Mera löpning

Idag har jag jobbat och fick en hel del gjort på jobbet. Det känns som jag är inne i en otroligt produktiv och effektiv period där avklarade projekt hela tiden avlöser varandra och jag känner mig nöjd med den trenden. Troligtvis beror dessa avklarade aktiviteter på att jag har lite tidsnöd – faktiskt både på jobbet och hemma och då jobbar jag som allra bäst. På jobbet är det en del saker jag skulle vilja få avklarade innan jag går på semester om 1½ vecka och hemma väntar Eltons stundande kalas där det återstår en hel att förbereda och få klart.

Det senaste (och mest utmanade) projektet jag tagit mig an är att sy en superhjältedräkt! Och då ska man veta att jag inte gillar att sy och att har en symaskin som bara kan sy raksöm – och knappt det! Anledningen till att jag tänker sy istället för att köpa är just för att det är så förbannat dyrt! Jag tänker bara inte köpa en dräkt för 400kr och sen en tillhörande ansiktsmask för 200 eller 300 till. Det gör jag bara inte! Inte ens då Eltons kalas har “Superhjälte”-tema! Men jag kan i alla fall försöka sy en dräkt och jag ska göra mitt bästa för att Elton ska gilla den, men det finns inga garantier…

Jag har faktiskt varit rätt så effektiv i min hustomte-roll idag också då jag har klippt gräset och rensat lite i buskarna och röjt upp baksidan av tomten lite. Det behövdes och det var så skönt när det var klart.

I morrn ska jag försöka hinna köpa målarfärg och måla den lekstuga som vi köpt till Elton i present. Det ska bli en överraskning så vi får smyga medan han sover. Kevin har målat stugans alla sidor och jag ska försöka få fönsterkarmar och dörren och insidorna målade vita i morrn. Eller iaf påbörja arbetet. Vi har tänkt ha det klart till söndagskväll så att Elton kan få se den på måndag när han fyller år! Det borde gå, men schemat är som sagt tight och George och Kevin är inte hemma förrän på torsdagnatt och på fredag åker vi till stugan för att vara där tills på söndag så det gäller att jag får så mycket som möjligt klart.

Eltons bäste vän Theo har varit här och lekt ikväll och även grannarna E, E’s bror och A har varit här och lekt. Roligt med mycket barn och bra att det finns lekkompisar, men det skulle vara helt ok med en stillsam kväll framöver snart också känner jag. Om inte annat så brukar det infinna sig ute i stugan och jag längtar verkligen dit!

Jag tog en joggingrunda idag och det blev drygt 6 km vilket var bra, men jag hade ont i magen nästan hela rundan och när jag kom tillbaka blev jag bara sämre. Krafterna rann helt ur mig och det hjälpte föga även efter jag hade ätit. Jag har haft magknip resten av kvällen och är rädd för att det är dags för ett skov igen då magen helt ballar ur och inte tål nästan något alls, förutom kokt fisk och ris. Den som lever får se, men om det blir som det brukar bli så lär det visa sig inatt då jag vanligtvis knappt kan sova på grund av magont.
//Håller tummarna för att magen mår bättre och att min symaskin har en bra dag i morrn!

20130702-232946.jpg
En begynnande Capt. America dräkt!
20130702-232957.jpg
Elton & Theo äter glass!

20130702-233005.jpg
Alla barn i studsmattan och gräset är klippt!

Advertisements

About Roadracingprinsessan

Välkommen till sidan om mig! 
Här på min blogg skriver jag om mig som ibland blir lite reserverad och eftertänksam, men till 90% är en social och utåtriktad vän, mamma, bonusmamma, fru och till yrket IT Project Support Officeer.
 *Familjen består av Mille 3 år, Elton 9 år och min man George. Vi har även ytterligare en son som flyttat till eget boende för flera år sedan. Kevin är idag 23 år och jag är bonusmamma till honom. Jag trivs bra hemma i vårt hus där jag har olika inredningsprojekt för mig nästan för jämnan. Det är en stor hobby jag har och älskar att ha nya projekt på gång! Jag trivs också väldigt bra ute i vår stuga utanför Gävlekusten där vi är så ofta vi kan.
 *Jag har alltid tränat, men det sista året har det mest blivit återuppbyggnad av kroppen efter sista graviditeten som gjorde att jag blev instabil i höfter och har haft stora problem med bäcken och knän. Därför har jag tränat "mamma-träning" för att bygga upp kroppen försiktigt, men rätt för att bli stark igen. Jag tränar nu en hel del red cord och mycket sjukgymnastik, men även vanlig styrketräning, core och yoga.
Ibland tränar jag frenetiskt och ibland inte alls, men försöker hitta en bra balans som fungerar för att investera i en kropp med god hälsa och något så när styrka och smidighet. Tyvärr skadade jag min nacke 2013 har först nu blivit så pass stark att jag har börjat kunna köra mer tuffa fys-pass, men det har tagit tid och många timmar hos sjukgymnast samt laserbehandling.
 *Uppväxt i Hälsingland som jag är trivs jag väldigt bra i skog och natur! Jag är uppväxt mitt i skogen utan gatulampor eller ens grannar!
 *Hösten 2013 sålde jag även min motorcykel - en Yamaha YZF-R1, den brukade ta mig fram och tillbaka till jobbet varma sommardagar, men mer åkning än så blev det inte de sista åren även om jag har en historik med roadracing och mycket hoj-åkning, men min nackskada har gjort att jag nog aldrig mer kommer kunna åka MC tyvärr.
 *Jag gillar fotografering även om det blivit mycket mindre de sista åren. Det enda jag fotar nu är bilder till min blogg och produkter till vår webshop ( http://www.wahlmansklader.se ).
 *Som vän till mig tycker jag om att man är rak och uppskattar att få återkoppling på både bra saker jag säger och gör, men också sånt jag har förbättringspotential inom! :) Jag tycker inte om när man inte säger vad man tycker. Att stå för vad man tycker är viktigt för mig! Jag har och har alltid haft en envis tro på att man bara själv kan välja hur man vill leva sitt! Alla har ett val och ett ansvar att själv styra sitt liv!
 View all posts by Roadracingprinsessan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: