Hunnit-mycket-måndag!

I morse vinkade jag, Elton & Mathilda av George och Kevin som åkte till Burträsk för att jobba där några dagar. Sen satte dagen fart och den ena aktiviteten avlöste den andra.

Vi åkte in till Gävle och först fick Elton klippa håret och sen gick vi till Polisen och tog en nummerlapp för att knäppa passkort, men då vi såg att det var 8 före i kö (och jag vet att det tar en stund per person) så chansade vi och gick ner till stan igen för att uträtta ett annat ärende medan vi väntade på att det skulle bli vår tur. Väl framme på det stället så upptäckte jag att det var 20 st före oss(!) i den kön och insåg att det skulle ta än längre tid så då gick vi tillbaka till Polisen igen och tajmade det så bra att det var vår tur om två nummer. Smidigt var ju det och jag tror Eltons pass-bild blev riktigt bra dessutom!

När vi kom tillbaka (där det tidigare var 20 före i kö) så hade det minskat till bara 3 st före oss så strax var det dags att kliva fram till kassan. Snacka om smidigt och jag fungerade ett tag på att köpa en lott! Jag tror att det var några som tittade lite konstigt på oss på båda ställena för det kunde nog uppfattas som att vi gick före i kö, men sanningen var att vi mest hade tur!

På vägen hem köpte vi hallon och jordgubbar som vi åt till efterrätt efter vi ätit lunchen hemma. Förresten så klarade vi oss från P-böter också trots att vi stod en halvtimme över betald tid! Alltid lika skönt att inte hitta en lapp på vindrutan. Eller hur, Mathilda!😉

När vi varit hem och ätit så tog vi Eltons vagn och promenerade in till Köpis en sväng. Nya finskor till bröllopet inhandlades till Elton tillika en vit skjorta att ha under kostymen! Stilig som attan kommer han bli, lika som sin bror och far! Lyckos mig som får tre såna stiliga kavaljerer som eskorterar mig på bröllopet! 👰⛪🎩🎩🎩. Sen inhandlade jag lite pynt till bordsplaceringen samt något fint att ha under (till bröllopsnatten!)!! 👼

Sist men inte minst ( och efter att vi handlat mat, fikat och köpt balsam för 229kr till mig) så gick vi in till Toys’R’Us för att spana in några möjliga presenter som Elton önskar sig och SEN gick vi hem ( på ömma fötter!!)

Väl hemma igen gick Elton till sin granne “E” och knackade på för att fråga om hon ville komma och leka, men hon var inte hemma så istället hjälpte han mig att rensa ogräs som kommit upp mellan brädorna på altanen, (vilket är min chef Johannas favoritsysselsättning förresten 😉)! Vi rensade både på fram- och baksidan och det blev så fint när vi var klara. ( Du skulle bli stolt, Johanna!) Nu ska det klippas gräs också, men då det inte fanns någon bensin får det vänta tills jag inhandlat detta och fyllt upp klipparen!

Precis när vi var klara så knackade det på dörren och “E” kom och ville leka till Eltons lycka! “E”‘s lillebror ville också vara med och efter en liten stund kom ytterligare en grann-och dagiskompis till Elton och ville också vara med, vilket de alla såklart fick! Det är så roligt att Elton nu börjar bli så stor att han törs gå och fråga om kompisarna på gatan vill komma och leka och att de leker så bra sen! Det är intressant att betrakta och på nära håll se hur de uppträder emot varandra och jag blir varm i hjärtat när jag märker hur Elton månar om att alla ska vara med och hur rättvist han tänker. På dagis intygar de också att Elton är så omtänksam emot alla barnen och att det även där är viktigt att alla är med! Ett stort hjärta i en liten kropp! ❤

Efter en stund skulle alla hem och äta och då passade vi på att göra detsamma. Även nu åt vi hallon och jordgubbar efter maten och det finns väl knappast något lyxigare eller godare tycker vi!

När jag dammsugit hela huset (har förresten hunnit tvätta tre maskiner också idag) och satt mig ner för att börja bordsplacera inför bröllopet (osa idag) så ville Elton gå ut och gunga en stund och det tyckte jag gick bra. Det tog inte många sekunder innan två av hans lekkompisar åter igen var här och de lekte för fullt igen. När det började närma sig läggdags så fick Elton säga Godnatt och “ses på dagis i morrn” till sina vänner, men då har de hunnit leka nästan halva dagen och det var de nog alla glada över.

Det är en mycket trött, men nöjd mamma med något ömma fötter som snart kommer göra sorti och knoppa här hemma och jag tror jag kommer sova stött! Jobb resten av veckan väntar, men det känns nästan som avkoppling i jämförelse. 🙂
//Ibland är man nöjd att ha trötta fötter!

20130701-204625.jpg

20130701-204659.jpg

20130701-204639.jpg

20130701-204729.jpg

Advertisements

About Roadracingprinsessan

Välkommen till sidan om mig! 
Här på min blogg skriver jag om mig som ibland blir lite reserverad och eftertänksam, men till 90% är en social och utåtriktad vän, mamma, bonusmamma, fru och till yrket IT Project Support Officeer.
 *Familjen består av Mille 3 år, Elton 9 år och min man George. Vi har även ytterligare en son som flyttat till eget boende för flera år sedan. Kevin är idag 23 år och jag är bonusmamma till honom. Jag trivs bra hemma i vårt hus där jag har olika inredningsprojekt för mig nästan för jämnan. Det är en stor hobby jag har och älskar att ha nya projekt på gång! Jag trivs också väldigt bra ute i vår stuga utanför Gävlekusten där vi är så ofta vi kan.
 *Jag har alltid tränat, men det sista året har det mest blivit återuppbyggnad av kroppen efter sista graviditeten som gjorde att jag blev instabil i höfter och har haft stora problem med bäcken och knän. Därför har jag tränat "mamma-träning" för att bygga upp kroppen försiktigt, men rätt för att bli stark igen. Jag tränar nu en hel del red cord och mycket sjukgymnastik, men även vanlig styrketräning, core och yoga.
Ibland tränar jag frenetiskt och ibland inte alls, men försöker hitta en bra balans som fungerar för att investera i en kropp med god hälsa och något så när styrka och smidighet. Tyvärr skadade jag min nacke 2013 har först nu blivit så pass stark att jag har börjat kunna köra mer tuffa fys-pass, men det har tagit tid och många timmar hos sjukgymnast samt laserbehandling.
 *Uppväxt i Hälsingland som jag är trivs jag väldigt bra i skog och natur! Jag är uppväxt mitt i skogen utan gatulampor eller ens grannar!
 *Hösten 2013 sålde jag även min motorcykel - en Yamaha YZF-R1, den brukade ta mig fram och tillbaka till jobbet varma sommardagar, men mer åkning än så blev det inte de sista åren även om jag har en historik med roadracing och mycket hoj-åkning, men min nackskada har gjort att jag nog aldrig mer kommer kunna åka MC tyvärr.
 *Jag gillar fotografering även om det blivit mycket mindre de sista åren. Det enda jag fotar nu är bilder till min blogg och produkter till vår webshop ( http://www.wahlmansklader.se ).
 *Som vän till mig tycker jag om att man är rak och uppskattar att få återkoppling på både bra saker jag säger och gör, men också sånt jag har förbättringspotential inom! :) Jag tycker inte om när man inte säger vad man tycker. Att stå för vad man tycker är viktigt för mig! Jag har och har alltid haft en envis tro på att man bara själv kan välja hur man vill leva sitt! Alla har ett val och ett ansvar att själv styra sitt liv!
 View all posts by Roadracingprinsessan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: