Att uppskatta vad man har

Först när man varit utan sin familj märker man hur mycket det betyder för att man ska må bra. Att leva ensam eller utan sin familj är en upplevelse som möjligtvis var nyttig och gav perspektiv, men det är inget jag någonsin vill uppleva igen. Fördelen med att varit i situationen under en rätt lång tid ( sju månader) är dock att jag på ett lätt sätt kan se vad som är viktigt EGENTLIGEN!

Idag när jag kom hem från att ha jobbat länge och hämtat Elton nästan sist på dagis ( med det dåliga samvete det ger) så åkte vi för att handla och det tog tid och jag var trött och hungrig och ville bara komma hem. När jag kom hem var huset tomt och jag irriterade mig på flera saker som inte var gjord och att jag fick börja med att ta reda på och röja innan jag kunde laga mat och till slut få sätta mig och slappna av. Väl i soffan och när jag inte var irriterad längre reflekterade jag över hur mitt liv såg ut för 2 år sen när jag kom hem till en tom och tyst lägenhet varannan vecka. Det var visserligen städat som jag ville och plockat och rent, men väldig tomt och ensamt… Känslan jag hade i kroppen och i hjärtat då gör sig påmind så fort jag tänker på den situation jag då befann mig i och jag vill inte dit igen.

Med det perspektivet och lärdomen kände jag att de saker jag idag retade mig på inte spelar så stor roll EGENTLIGEN! Det är liv och rörselse här hemma, huset är fyllt av skratt och lek och glada människor som jag älskar och DET är viktigare än om allt inte är städat och rent hela tiden…

//Fylld av perspektiv och försöker njuta av nuet och uppskatta det jag har…
Capture

Advertisements

About Roadracingprinsessan

Välkommen till sidan om mig! 
Här på min blogg skriver jag om mig som ibland blir lite reserverad och eftertänksam, men till 90% är en social och utåtriktad vän, mamma, bonusmamma, fru och till yrket IT Project Support Officeer.
 *Familjen består av Mille 3 år, Elton 9 år och min man George. Vi har även ytterligare en son som flyttat till eget boende för flera år sedan. Kevin är idag 23 år och jag är bonusmamma till honom. Jag trivs bra hemma i vårt hus där jag har olika inredningsprojekt för mig nästan för jämnan. Det är en stor hobby jag har och älskar att ha nya projekt på gång! Jag trivs också väldigt bra ute i vår stuga utanför Gävlekusten där vi är så ofta vi kan.
 *Jag har alltid tränat, men det sista året har det mest blivit återuppbyggnad av kroppen efter sista graviditeten som gjorde att jag blev instabil i höfter och har haft stora problem med bäcken och knän. Därför har jag tränat "mamma-träning" för att bygga upp kroppen försiktigt, men rätt för att bli stark igen. Jag tränar nu en hel del red cord och mycket sjukgymnastik, men även vanlig styrketräning, core och yoga.
Ibland tränar jag frenetiskt och ibland inte alls, men försöker hitta en bra balans som fungerar för att investera i en kropp med god hälsa och något så när styrka och smidighet. Tyvärr skadade jag min nacke 2013 har först nu blivit så pass stark att jag har börjat kunna köra mer tuffa fys-pass, men det har tagit tid och många timmar hos sjukgymnast samt laserbehandling.
 *Uppväxt i Hälsingland som jag är trivs jag väldigt bra i skog och natur! Jag är uppväxt mitt i skogen utan gatulampor eller ens grannar!
 *Hösten 2013 sålde jag även min motorcykel - en Yamaha YZF-R1, den brukade ta mig fram och tillbaka till jobbet varma sommardagar, men mer åkning än så blev det inte de sista åren även om jag har en historik med roadracing och mycket hoj-åkning, men min nackskada har gjort att jag nog aldrig mer kommer kunna åka MC tyvärr.
 *Jag gillar fotografering även om det blivit mycket mindre de sista åren. Det enda jag fotar nu är bilder till min blogg och produkter till vår webshop ( http://www.wahlmansklader.se ).
 *Som vän till mig tycker jag om att man är rak och uppskattar att få återkoppling på både bra saker jag säger och gör, men också sånt jag har förbättringspotential inom! :) Jag tycker inte om när man inte säger vad man tycker. Att stå för vad man tycker är viktigt för mig! Jag har och har alltid haft en envis tro på att man bara själv kan välja hur man vill leva sitt! Alla har ett val och ett ansvar att själv styra sitt liv!
 View all posts by Roadracingprinsessan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: